Őszibarack!

Ezt a friss, lédús és illatos,  kimondottan nyári gyümölcsöt, az őszibarackot egyes keleti kultúrákban az ártatlanság és a halhatatlanság gyümölcseként tartják számon. Az őszibarack eszményi táplálékot jelent  azok számára, akik odafigyelnek az étkezésükre, mivel kalóriatartalma alacsony, ám emellett nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat. Érdemes megemlíteni a tényt, hogy az őszibarack az alma után a legelterjedtebb gyümölcsfa a világon. Fogyasztására, amelyre a már teljesen beérett gyümölcs a legalkalmasabb, június közepétől egészen szeptember végéig adódik lehetőség.  A kiváló minőségű gyümölcs nyersen való fogyasztásán kívül az őszibarackból készíthető lekvár, sokféle édesség, kompót, fagylalt, üdítőital és gyümölcslé, mivel íze finom és édes, illata jellegzetes, színe pedig élénk.

Készítsünk őszibaracklekvárt percek alatt!!!

Hozzávalók
• 1200 gramm megtisztított, kimagozott őszibarack
• 900 gramm cukor
• 1 narancs kifacsart leve
• Pár csepp citrom


Elkészítése 

1) Az őszibarackot a robotgépben apróra  daraboljuk. 

2) Egy kisebb lábasba tesszük a feldarabolt őszibarackot, hozzáadjuk a cukrot és a narancs kifacsart levét.

3) Nagy lángon hagyjuk felforrni, majd lejjebb vesszük a lángot és lassú tűzön körülbelül 20 percig főzzük. Közben időnként megkavarjuk, nehogy leragadjon.

4) A végén hozzáadunk pár csepp citromot, majd mikor már teljesen kihűlt, lekváros üvegekbe töltjük és a hűtőszekrényben tároljuk.